Микронидълинг с дермапен

Какво представлява процедурата микронидълинг?

микронидълинг микронидлинг

Микронидълингът служи за намаляване на бръчките и видимите белези от акне, без  отоци и синини и дълъг период на възстановяване. Микронидълингът се извършва със специално устройство, наречено дерма пен. На него се прикрепват стерилни накрайници с множество иглички, които проникват на дълбочина от 0.25 до 2 мм в кожата. Малките наранявания, които се получават при убождането с игличките водят до стимулиране на образуването на нов колаген в кожата. В резултат белезите и бръчките постепенно се заличават. Кожата на пациента изглежда по-гладка, а в някои случаи микронидълингът може да коригира пигментацията в тези участъци, което прави тена на кожата по-равномерен.

микронидълинг микронидлинг дермапен дермаролер

Как се извършва микронидълинг?

Преди пристъпване към съществената част, кожата се почиства и дезинфекцира. След това нанасяме локален анестетик (обезболяващ крем) върху областта или цялото лице, в зависимост от участъка, който ще се обработва. След около 30 минути се пристъпва към обработване на кожата с дерма пен за няколко минути. В следващите 2-3 дни се наблюдава зачервяване на кожата, а пациента може да се върне към обичайното си ежедневие и работа още на следващия ден. Единственият признак, че сте се подложили на подобна процедурата може да бъде малко по-розовият цвят на кожата, подобно на слънчево излагане.

микронидълинг микронидлинг дермапен дермаролер

Резултатите от процедурата са видими най-рано след 10-14 дни, кожата става по-гладка и свежа , а тена по-равномерен. Изключително подходяща манипулация за разширено пори и мазна кожа.

микронидълинг микронидлинг дермапен дермаролер преди след

Микронидълингът може да се прилага през няколко месеца до постигане на желаните резултати, като това не носи рискове. Броят необходими процедури е в зависимост от индивидуалното повлияване на пациента и тежестта на изходните промени, който трябва да бъдат лекувани. Повечето пациенти отбелязват промяна още след първата процедура. Предимството на микронидълингът е, че изисква много по-малко време за възстановяване и е по-евтин в сравнение с другите терапевтични възможности, като лазер например.

Подходящ ли е микронидълингът за Вас и какви са неговите предимства?

Микронидълингът е подходящ избор за тези от Вас, които не са постигнали достатъчно задоволителни резултати в борбата с бръчките или белезите от акне чрез други процедури и медикаменти. Цената е по-ниска в сравнение с другите терапевтични опции, периодът на възстановяване е по-кратък, а рискът е по-малък в сравнение с други инвазивни манипулации.

микронидълинг микронидлинг дермапен дермаролер преди след
микронидълинг микронидлинг дермапен дермаролер преди след

Дермапен и дерморолер едно и също ли е?

Дерма пен е много по-щадящ и прецизен уред, в сравнение с дерморолерът. В това видео е показано нагледно колко по-малки са пробожданията в сравнение с ролера. В резултата кожата и в двата случая е стимулирана да се обнови и е поела коктейла от активни съставки, но при дермапен травмите са минимални.

Микронидълинг (микронидлинг) също е проложим за тяло. При третиране на стрии, подобрение се забелязва след първата процедура, а видимостта им е намалена до минимум след 3-4 сесии.

микронидълинг на стрии микронидлинг дермапен дермаролер преди след заличаване на стрии

микронидълинг на стрии микронидлинг дермапен дермаролер преди след заличаване на стрии

По време на оздравителния период е желателно да се нанася хидратиращ и успокояващ крем, той като кожата се дразни от допира на дрехи и зачервяването се задържа 1-2 дни. Препоръчваме заедно с микронидълинг, с дерма пен да се нанесе и ампула за подобряване еластичността на кожата.
микронидълинг на стрии микронидлинг дермапен дермаролер преди след заличаване на стрии
микронидълинг на цяло лице микронидлинг дермапен дермаролер преди след microneedling

Ценоразпис микронидълинг

Микронидлинг с дерма пен
Зона лице (отделна) 100 лв.
Цяло лице 300 лв.
Ампула или серум (различни видове) 20-60 лв
Зона корем 400 лв.
Зона седалище 500 лв.
Зона бедра 500 лв.
Зона пояс 400 лв.
микронидълинг микронидлинг mikroneedling plovdiv дермапен dermapen
микронидълинг микронидлинг mikroneedling plovdiv дермапен dermapen