Ензимна епилация – трайно обезкосмяване

Най-новото откритие  Depilar System™

Чрез използване на научните изследвания и нашия опит върху предишни поколения продукти за  обезкосмяване на ензимна основа, датски учени са комбинирали протеините Трипсин и Химотрипсин в Depilar System™. Тази подобрена и базирана на ензими формула осигурява степен на ефективност,  превъзхождаща други продукти от този тип на пазара, вкл. предишни генерации от препарати за обезкосмяване на ензимна основа  и скъпи лазерни техники.

Тази нова формула е лесна за употреба и има необикновено добър краен резултат. Тя се прилага веднага след традиционната кола-маска, механичното или електрическо епилиране, осигурявайки унищожаване на космения фоликул.

Трайно обезкосмяване – без риск от изгаряне за кожата Depilar System™

Depilar System™  предлага съвременен метод за ефективно премахване на нежеланото окосмяване, основано на най-новите сериозни науни разработки в тази област. Системата осигурява намаляване на нежеланото окосмяване на кожата при всички раси, всеки кожен фенотип и пол, независимо от цвета на косъма.

трайно епилиране, обезкосмяване завинаги
премахва всякакъв цвят косми, включително рус мъх и бели косми

Трайно обезкосмяване Depilar System™ с ензими, подходящо за светли и бели косми.

премахване на мъх по лицето, премахване на светли косъмчета
премахване на мъх по лицето, премахване на светли косъмчета

Необходими са последователни и редовни процедури с Depilar System™  в продължение на 16  до  24  месеца за пълно третиране  на  окосмяването през  един  цялостен 1-2 годишен  растежен цикъл.След всяка  последвана процедура времето за прорастване на космите ще бъде по-дълго , а космите по-фини и лесни за отстраняване. След четвъртата  процедура  се наблюдава значителен спад в растежа на космите. Обърнете внимание, че  клиентите могат да получат временно завишение в космения растеж след първите процедури, тъй като тялото  реагира на третирането. Това ще позволи повишена ефективност през последвалите обработки и ще доведе до по-видими резултати.

премахване на мъх по лицето, премахване на светли косъмчета
премахване на мъх по лицето, премахване на светли косъмчета

В зависимост от площта, която се обработва, косъмните растежни цикли, и наследствените белези на окосмяването, срокът за настъпване на резултатите варира и е индивидуален. Не всички косъмни клетки са активни по едно и също време, а Depilar System третира само видимите в момента на обработката. Латентните космени фоликули могат да се обработват, когато станат видими и са отново активни в анагенна фаза.

За правилно третиране на косъмните фоликули с  Depilar System™ се препоръчват  2-4-седмични интервали между процедурите  на лицето  и  4-6 – седмични интервали  при процедурите  върху  тялото. Отбележете, че някои фактори могат да станат причина за по-късен растеж на космите – хормонални промени, през време на бременност или менопауза, както и при употребата на някои лекарствени продукти, като хормонозаместителна терапия (HRT), генетична предразположеност, спрямо възрастта и това може да изиска допълнителни и повтарящи се процедури.

Системата за трайно обезкосмяване Depilar System™ е подходяща за всички сезони.

Всеки е подходящ за лечение с Depilar System™. Мъже и жени от всички възрасти, независимо от своя кожен фенотип, цвят на косъма и неговия диаметър, може да използват Depilar след подходяща кола-маска. Не съществува друг толкова универсален продукт за редукция на нежеланото окосмяване. Depilar System използва естествени ензими, които нямат странични ефекти и доказват своята безвредност в проведените клинични проучвания.

Depilar System™ трябва да се използва след добре проведено епилиране с кола-маска, пинсети или епилатори, премахнали косъма с неговия корен. Косменият фоликул трябва да е напълно изчистен от кератинна материя, за да може поставената ензимна формула да въздейства върху клетките, осъществяващи космения растеж.
В някои случаи е възможна появата на уртикариален обрив до 48 часа след прилагане на лечението. При пациенти с чувствителност към салицилова киселина е необходимо провеждане на предварителен тест за чувствителност.

Какво да очакваме и как косъмчетата изчезват завинаги?

В израстването на косъма  се разграничават   три етапа:  анагенна, катагенна  и  телогенна  фази. В анагенната фаза папилните клетки се съединяват с  основата  на космения фоликул  и  задействат растежа на косъма. Почти през целия цикъл около  20  %  от  косъмните фоликули са в анагенна фаза. В тази фаза , след като прорасналите косми се отстранят  с   кола- маска  или  пинцети, папилните клетки  остават отворени. През празния косъмен фоликул Depilar System може да достигне до тези клетки, да ги разруши и по този начин да инхибира растежа на косъма. Катагенната фаза настъпва,  когато папилните клетки  се отдръпват от фоликула  и  космите спират растежа си. През телогенната фаза  тялото отделя мъртвите косми. По време на катагенната и телогенна фази, Depilar System е неефективна върху специфичните косъмни фоликули, тъй като папилните клетки са затворени и недостъпни.

трайно обезкосмяване с ензими, фази на растеж на косъма
трайно обезкосмяване с ензими, фази на растеж на косъма

Често клиенти , които не са използвали епилация, чрез кола-маска  могат  да имат  временно повишение  на космения растеж след първите две или три процедури , тъй като тялото реагира на  епилацията  с  маска   , като  възстановява  анагенната фаза  на латентните папилни клетки. Епилацията с маска  е мобилизирала повече  космени фоликули  да  започнат  анагенна фаза  по същото време , като в резултат на това растежа на космите се увеличава. Това, обаче  е само  временно и фактически  позволява  през следващите процедури  ефикасността  на  Depilar System да се  повиши   и   даде  по-видими резултати , тъй като  повече фоликули в анагенна фаза  означава повече атакувани  и  повлияни  косми през последващите процедури.

Depilar System не е тестван на животни.

Цени за трайно ензимно обезкосмяване:

Горна устна – 14 лв

Брадичка – 14-28 лв (зависи от площта)

Вежди – 18 лв

Подмишници – 45-55 лв.

Бикини зона –  55 лв.

Триъгълник бикини зона – 80 лв.

Зона цял интим – не се предлага, само с IPL епилация

Гърди/кръст (зона, колкото длан) – 45 лв.

Цели гърди/гръб мъже – * цена след консултация

Ръце до лакти – 55 лв.

Крака половинки – 110 лв.

Крака цели – 190 лв

* Цените могат да варират, център ЦИТМЕД си запазва правото да променя крайната цена след проведената консултация, ако обработваната площ е по-малка/голяма. Ако желаете индивидуална оферта, моля запишете се за безплатна консултация.

** В цената не е включена цената на предварителното премахване на косъмчетата (кола маска.пинсета или конец). Цената на допълнителната услуга зависи от зоната и метода, използван за обезкосмяване преди ензимите.