Лазерна IPL епилация

ПОРАДИ СЛАБИЯ ЕФЕКТ, НУЖДАТА ОТ МНОГО ПРОЦЕДУРИ И РИСКА ЗА ОКОЛНИТЕ ТЪКАНИ, ЛАЗЕРНИТЕ ПРОЦЕДУРА СА ПРЕУСТАНОВЕНИ. В КАБИНЕТИТЕ НИ ЩЕ СЕ ПРЕДЛАГАТ САМО БЕЗОПАСНИ ПРОЦЕДУРИ, АНАЛОГ НА ЛАЗЕРНОТО ЕБЕЗКОСМЯВАНЕ, НО С ПО-ДОБЪР И БЪРЗ ЕФЕКТ Е IPL ФОТО ЕПИЛАЦИЯТА.

Какви са предимствата пред другите методи за обезкосмяване?

Лазерната епилация, за разлика от фото и другите видове флаш и светлинни методи за обезкосмяване, не въздейства върху разстежа на косъма като го забавя, а ПРЕМАХВА неговия корен. Процедурата е доста по-бавна, но пък със сигурност не порастват отново косми там, където е третирано.

Лазерът, с който ние работим е с тънко насочване и обработва всеки косъм по отделно, а не на големи зони. Когато самият косъм е прихванат, това се вижда с просто око и изгарянето на корена му се усеща като леко затопляне. Понякога от изгарянето на косъмчето има лек пушек, който е индикация, че работим на правилното място.

Процедурата е напълно безболезнена и доказано ефективна.

 

 Колко често се прави и премахва ли напълно окосмяването?

В повечето случаи са необходими от 6 до 8 процедури, в зависимост от окосмяването, за постигане на желания резултат. След проведените клинични тестове, върху повече от 40 души в рамките на 7 седмични процедури, се наблюдава значително намаляване на окосмяването.
В Англия продуктите за лазерна епилация на RIO са широко разпространени и ценени. Те вече имат своята пазарна ниша в цяла Европа и над 500 000 продадени уреда. Продуктите с тази марка се радват на одобрението на мнозина и извън континента – Япония, Северна Америка, Австралия и Южна Африка, а вече са съвсем достъпни и за българската жена.

На какъв принцип работи?

Системата за лазерна епилация изпраща сноп лъчи до фоликула (корена на косъма) с достатъчно енергия да го унищожи, без да засяга останалата част от кожата. Употребата на домашните системи за лазерна епилация спестява използването на химични препарати.

При употребата на системата за лазерна епилация е необходимо космите да бъдат с дължина 1- 3 мм., като отстраняването им между процедурите да не е чрез издърпване.
Лазерните епилатори RIO превръщат трайното обезкосмяване в бърз, лесен и удобен начин за премахване на нежеланото окосмяване.
Лазера използва плътен лъч от светлина, който е съставен от вълни с еднаква дължина. Кожата е прозрачна за светлина с честота на вълната от 600 до 1100nm (нано метра), докато меланина притежава структури, които абсорбират лъчите с тази дължина на вълната, за това е възможно лъча да се фокусира върху корена на косъма, който е богат на меланин и по този начин да не засегне кожата.
Светлинният лъч, който се абсорбира от меланиновия пигмент води до нагряване корена на косъма. Това нагряване разрушава клетките (папила), чрез които косъмът израства. По този начин растежа на косъма се преустановява. За достигане на крайния резултат, безвъзвратно прекратяване на растежа на косъма, са необходими 6-8 процедури в зависимост от окосмяването и типа кожа.


Безопасност

Английската марка Rio е наблегнала изключително много на безопасността. Освен паролата без чието въвеждане апаратът няма да започне работа, има ключ за достъп и специално вградена технология, която не позволява на уреда да стартира работа докато не е в пряк контакт с кожата ( ако уредът се отлепи дори и на милиметър, спира работата си ). По този начин лазерният лъч не може да попадне върху нежелана част от тялото. Използваната лазерната струя е по-слаба от тези в студията и за разлика от тях не предизвиква дискомфорт и неприятни усещания.

Съвместимост с цветa на кожата

Меланинът абсорбира и ограничава дълбочинното проникване на лазерните лъчи в кожата., поради което системата е неподходяща при тъмна кожа от типа афро-американска.

Как действа върху косъма

Лазерната епилация има най-добър ефект върху светла кожа и тъмни косми. Комбинацията тъмна кожа и светли косми изисква повече процедури. При жени, които страдат от прекомерно окосмяване поради хормонални смущения са необходими по-интензивни процедури.
НЕ Е ПОДХОДЯЩ ЗА ТЪМНА КОЖА ИЛИ СИВИ КОСМИ!

Цена: 2 лв/мин