Микронидълинг с дермапен

Какво представлява процедурата микронидълинг (микронидлинг)?

микронидълинг микронидлинг

Микронидълингът служи за намаляване на бръчките и видимите белези от акне, без  отоци и синини и дълъг период на възстановяване. Микронидълингът се извършва със специално устройство, наречено дерма пен. На него се прикрепват стерилни накрайници с множество иглички, които проникват на дълбочина от 0.25 до 2 мм в кожата. Малките наранявания, които се получават при убождането с игличките водят до стимулиране на образуването на нов колаген в кожата. В резултат белезите и бръчките постепенно се заличават. Кожата на пациента изглежда по-гладка, а в някои случаи микронидълингът може да коригира пигментацията в тези участъци, което прави тена на кожата по-равномерен.

микронидълинг микронидлинг дермапен дермаролер
микронидлинг

Как се извършва микронидълинг?

Преди пристъпване към съществената част, кожата се почиства и дезинфекцира. След това нанасяме локален анестетик (обезболяващ крем) върху областта или цялото лице, в зависимост от участъка, който ще се обработва. След около 30 минути се пристъпва към обработване на кожата с дерма пен за няколко минути. В следващите 2-3 дни се наблюдава зачервяване на кожата, а пациента може да се върне към обичайното си ежедневие и работа още на следващия ден. Единственият признак, че сте се подложили на подобна процедурата може да бъде малко по-розовият цвят на кожата, подобно на слънчево излагане.

микронидълинг микронидлинг дермапен дермаролер
микронидлинг

Резултатите от процедурата са видими най-рано след 10-14 дни, кожата става по-гладка и свежа , а тена по-равномерен. Изключително подходяща манипулация за разширено пори и мазна кожа.

микронидълинг микронидлинг дермапен дермаролер преди след

Микронидлингът може да се прилага през няколко месеца до постигане на желаните резултати, като това не носи рискове. Броят необходими процедури е в зависимост от индивидуалното повлияване на пациента и тежестта на изходните промени, който трябва да бъдат лекувани. Повечето пациенти отбелязват промяна още след първата процедура. Предимството на микронидълингът е, че изисква много по-малко време за възстановяване и е по-евтин в сравнение с другите терапевтични възможности, като лазер например.

Подходящ ли е микронидълингът за Вас и какви са неговите предимства?

Микронидлингът е подходящ избор за тези от Вас, които не са постигнали достатъчно задоволителни резултати в борбата с бръчките или белезите от акне чрез други процедури и медикаменти. Цената е по-ниска в сравнение с другите терапевтични опции, периодът на възстановяване е по-кратък, а рискът е по-малък в сравнение с други инвазивни манипулации.

микронидълинг микронидлинг дермапен дермаролер преди след
микронидълинг микронидлинг дермапен дермаролер преди след

Дермапен и дерморолер едно и също ли е?

Дерма пен е много по-щадящ и прецизен уред, в сравнение с дерморолерът. В това видео е показано нагледно колко по-малки са пробожданията в сравнение с ролера. В резултата кожата и в двата случая е стимулирана да се обнови и е поела коктейла от активни съставки, но при дермапен травмите са минимални.

Микронидълинг (микронидлинг) също е проложим за тяло. При третиране на стрии, подобрение се забелязва след първата процедура, а видимостта им е намалена до минимум след 3-4 сесии.

микронидълинг на стрии микронидлинг дермапен дермаролер преди след заличаване на стрии

микронидълинг на стрии микронидлинг дермапен дермаролер преди след заличаване на стрии

По време на оздравителния период е желателно да се нанася хидратиращ и успокояващ крем, той като кожата се дразни от допира на дрехи и зачервяването се задържа 1-2 дни. Препоръчваме заедно с микронидълинг, с дерма пен да се нанесе и ампула или серум за подобряване еластичността на кожата.
микронидълинг на стрии микронидлинг дермапен дермаролер преди след заличаване на стрии
микронидълинг на цяло лице микронидлинг дермапен дермаролер преди след microneedling

Ценоразпис микронидълинг

Микронидлинг с дерма пен ПРОМО ЦЕНА
Зона чело  200 лв. 100 лв.
Зона пачи крак  120 лв. 70 лв.
Зона слънчева пигментация (чело, скули, нос)  250 лв. 130 лв.
Зона акне (бузи)  200 лв. 100 лв.
Цяло лице 300 лв. 200 лв.
Ампула или серум (различни видове) 40-60 лв.  20-60 лв.
Зона корем 400 лв. 200 лв.
Зона седалище 500 лв. 250 лв.
Зона бедра 500 лв. 250 лв.
Зона пояс 400 лв. 200 лв.

микронидълинг микронидлинг mikroneedling plovdiv дермапен dermapen

микронидълинг микронидлинг microneedling plovdiv дермапен dermapen