Фото ILP епилация

Промо цени за лазерна епилация в гр. Пловдив

лазерна епилация пловдив цени  промоция намаление
лазерна епилация пловдив цени  промоция намаление

* Лазерна IPL SHR ice cooling епилация на всички зони с намаление -50% за кабинет ЦитМед в гр. Пловдив.

Тази технология има много предимства спрямо по-старите методи за лазерна и фотоепилация. Тя е безболезнена, дълготрайна, безопасна и може да се прилага ПРЕЗ ЦЯЛАТА ГОДИНА

епилация

Лазерна епилация  Пловдив цени

лазерна епилация пловдив цени  промоция намаление
лазерна епилация пловдив цени  промоция намаление

Намалените цени са валидни до края на месец ФЕВРУАРИ и МАРТ за кабинет Пловдив!

(Преди фото епилация косъмчетата трябва да са ОБРЪСНАТИ или премахнати с крем-депилатор, но не отскубани! Също така да не сте ходили на солариум 1 седмица преди процедурата.)

Лазерната епилация SHR е един от най-ефективните методи за отстраняване на нежеланото окосмяване. Принципът на епилацията се състои във въздействието на мощни импулси светлина (intense pulsed light – IPL) върху корена на косъма.

Оцветяващият космите пигмент меланин поглъща енергията на светлинните вълни, в резултат на което светлинната енергия се преобразува в топлинна, а корените на космите се загряват и разрушават.
Енергията от светлинния импулс предизвиква нагряване на корена на косъма и неговото постепенно разрушаване. Космените фоликули загиват в продължение на определено време (от 1 до 20 денонощия) и космите опадат.

SHR IPL – това е новото поколение , която комбинира двете основни функции на предаване на електромагнитни вълни и импулсни лъчи. Това е революционна технология за отстраняване на косми, която има зашеметяващ успех. Актуализирана е E-светлина. Разликата от лазерното или друго лечебно въздействие е, че неговата основна работа е използването на импулсни лъчи с многовълнова дължина и предаване на електромагнитни вълни, абсорбирани от патологични тъкани.

SHR съчетава лазерната технология и предимствата на пулсиращия светлиен метод, постигайки практически безболезнени резултати.

SHR в комбинация с “In Motion” представлява пробив в трайното премахване на коса със светлинна технология. Лечението е по-приятно, отколкото при конвенционалните системи и кожата ви е по-добре защитена.

Честота на процедурите. Необходими са средно 6-8 процедури за желания резултат, но това зависи от индивидуалните особености на кожата. Всяка процедура се прави на 21-30 дни, при някои зони през 14 дни, но пък с по-малко на брой процедури се ликвидират косъмчетата

лазерна епилация пловдив цени  промоция намаление

 

SHR или “студена” лазерна епилация, що е то?*

Гл. Ас. PhD Огнян Съботинов, Лазерен Инж.-Физик ИФТТ-БАН

SHR (Super Hair Removal) е патентованото наименование на специфичен режим на излъчване на оптичната енергия при светлинните епилатори, въведен от една от известните фирми в бранша на естетичната медицина.  Първоначално метода се ползва при фото-епилационните (IPL) глави, но малко  по-късно навлиза и при диодните им апарати. От няколко години SHR технология се прилага в почти всички марки диодни епилационни лазери. От скоро най-съвременните александритни лазери  също могат да работят и в SHR режими.

Какво е различното при SHR технологията?! При нея се залага на поредица от ниско енергийни светлинни импулси с по-висока честота от стандартната епилация и тя е в порядъка на 5 до 15 повторения в секунда. Тези импулси имат за цел да загреят цялата дермална тъкан обект на епилацията, като тя да достигне едно термично равновесие в интерал 40-50 градуса. Тази температура е близка, но все пак под прага на топлинна увреда на кожата. Последващите оптични импулси, поддържат тъканта в този безопасен за нея термичен интервал (от където се нарича и “студена” лазерна епилация) и същевременно поради по-голямото поглъщане от космените структури (поради наличието на повече меланин), те прескачат макар и с малко прага, при който има необратими за жизнените функции на косъмите въздействия и те погиват.

Ценното при SHR технологията е, че се работи в такива термични диапазони, при които драстично се намалява болката до пълното и отсъствие. Предвид по-високата честота на повторяемост в сравнение със стандартната лазерна епилация, тя се извършва с непрекъснато движение (плъзгане) на манипулатора върху зоната, която се третира. За подсигуряване, че навсякъде е попаднал лазерен импулс зоната се минава многократно. Този тип епилация се прилага задължително с прозрачен гел способстващ бързото движение на манипулатора върху кожата, като допълнително гела подобрява и отнемането на топлината от базалния слой посредством контактното охлаждане.

Намалената болезненост, при SHR технологията е безспорна, друг е въпроса за нейната ефективност. Факта, че епилационните процеси се случват близко до прага, тоест температурата едва превишава критичната точка, след която космения фоликул спира жизнените си функции, се оказва недостижимо условие за всички косми, особено ако те са по-светли, по-тънки или са разположени в по-голяма дълбочина.

Прилагането на SHR епилация при наличен тен е приложимо, но при намалено ниво на ефективност. Тя е една възможност за безболезнено премахване на окосмяването, особено на зони, където космите са дебели, тъмни и много

* по материал от Експертен портал за лазерите в естетиката и медицината